Tel: +40728 065 306

Ce aparat folosesti?

florinkiritescu · · Blog · 0 comments

Sunt multi care ma intreaba ce aparat folosesc, ce obiectiv, in ce pozitie am pus luminile, cate umbrele am folosit etc  si de fiecare data cand raspund, risc sa ma pierd in detalii tehnice. Daca la inceput le povesteam ca detin aparatul x cu lentila y si blitul z, in combinatie cu experienta mea E urmata de editarea P, moment in care era clar ca erau pierduti pe drum, acum totul a devenit mai simplu. Asa ca le explic in felul urmator:

In primul rand, nu conteaza ce aparat detii, nici ce lentila. Conteaza experienta ta si posibilitatea ta exclusiv creativa de a vedea lucrurile asa cum exista ele in realitate. Conteaza felul in care imbini tonurile, felul in care incadrezi obiectele importante, atentia acordata luminii, cum cade aceasta asupra formelor umane (cu precadere cum influenteaza aceasta culoarea si textura pielii). Conteaza modul in care stii sa surprinzi expresia umana oglindita in lumina ochilor personajului fotografiat.

Iar toate astea de mai sus nu le inveti peste noapte. Trebuie sa exersezi ceva vreme, poate cativa ani. Imi spun unii ca au fost la worksopuri, ca au dat bani sa invete si se vaita ca nu le ies fotografiile cum trebuie. Nu poti deveni fotograf in cateva zile, asta e cert. Trebuie sa muncesti si sa vrei sa devii mai bun ca ieri.

Leave a Comment!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat